All for Joomla All for Webmasters

De ce sa construim etans?

Posted by izolare
January 31, 2017 | Etansari

De ce sa construim etans?

Afla care sunt avantajele construirii cu sistemele de etansare ISOCELL:
Crearea unui climat placut in incaperi si totodata facand economii – avantajele sistemelor de etansare ISOCELL sunt evidente in acest sens:
– Economisirea energiei
Chiar si la casele cu o buna izolatie se inregistreaza pierderi de pana la 60 % datorita scurgerilor/ rasuflarilor din invelisul casei. Aerul rece patrunde printre rosturi si fisuri si trebuie reincalzit prin sistemul dvs. de incalzire. O izolatie etansa bine executata va ajuta sa economisiti energie si prin urmare costuri.
– O termoizolatie mai buna
Rosturile din elementele de constructie exterioara deterioreaza efectul termoizolatiei in mod considerabil. Un exemplu: in cazul unui element de constructie cu dimensiunile 1×1 metru si o grosime de 14 cm care prezinta un rost continuu de doar 1 mm, valoarea U se deterioreaza de la 0,3 la 1,44 W/m2K. O izolatie completa a casei executata etans apara nu numai de frig dar si de arsita din timpul verii.
– Protectie impotriva apei de condens
Apa de condens din constructie deterioreaza mai intai valoarea U. Devine insa problematic cand efectul acesteia provoaca deteriorari grave ale constructiei, atunci cand umiditatea nu se usuca destul de repede. Conform unei evaluari, doua treimi din toate pagubele rezultate din condens in domeniul constructiei sunt rezultatul unei etanseitati insuficiente.
– O calitate mai buna a aerului
Locurile neetanse din zidaria interioara afecteaza climatul incaperilor, deoarece prin aer patrunde atat praf cat si fibre de izolatie. Etansarea peretilor cu produsele ISOCELL asigura la o aerisire corecta sau prin utilizarea aparetelor de aer conditionat o calitate buna a aerului din incaperi.
– Curentul este interzis
Expresia tornada din priza influenteaza negativ confortul unui spatiu de locuit. Aerul rece care patrunde prin locuri neetanse este mai greu si se deplaseaza din acest motiv in punctul cel mai jos din incapere, adica deasupra pardoselii. Se instaleaza un sentiment neplacut prin racirea picioarelor. In acest caz, chiar si o izolatie buna in subsol nu ajuta la nimic, daca aerul exterior patrunde prin alte fisuri.
– Functioneaza aparatul de aer conditionat
Daca dispuneti de un sistem mecanic de aerisire, cladirea trebuie sa fie extrem de etansa, in caz contrar este afectata functionarea aparatelor de aer conditionat. Valoarea maxima admisa pentru patrunderea aerului este conform normelor ISO 9972 de trei ori mai mare ca la o cladire fara acest sistem de aerisire.
– Zgomotul ramane afara
Zgomotul patrunde si prin cele mai mici fisuri. Chiar daca elementele de constructie care inconjoara spatiul dispun de o buna izolatie fonica, rosturile pot contribui la ridicarea nivelului de zgomot. Cu ajutorul sistemelor de etansare ISOCELL puteti rezolva si aceasta problema iar zgomotul deranjant ramane afara.

Add a comment

*Please complete all fields correctly